Dotazník pro Václava Pecku - Politická situace v ČR

16.06.2019 15:07

Spustit Dotazník

INDEX:

00:13 ANO 2011 jako politické hnutí založil Andrej Babiš v roce 2012. Kam byste ho politicky – ideově zařadil?
15:34 Přibližně 30% voličskou podporu u nás získaly strany, jako ODS nebo ČSSD, či ANO. To jin´m však nikdy nestačolo na vytvoření silné jednobarevné vlády. Proč u nás dosud nevznikla politická strana s podporou přesahující například 60%?
24:32 Význam vlivu médií na vnímání politiky veřejností
41:59 ANO nikdy nezískalo ústavní většinu a je odsouzené k tvorbě nejrůznějších koalic. Jak hodnotíte jeho reálnou politiku – ovládání státu v průběhu uplynulých let.
51:01 Reálná politika je směřovaná k udržení moci nikoli ke správě státu?
01:05:50 V jakém stavu je podle Vás nyní náš stát z hlediska fungování jednotlivých ministerstev s akcentem na ministerstvo spravedlnosti. Máme či nemáme právní stát – měli jsme ho někdy dokonalý?
01:15:55 Právní stát a nastupující generace.
01:21:55 V rámci Dotazníku pro Josefa Šlerku zaznělo, že jediná možnost jak oslovit veřejnost za strany aktivistů, je zaujmout média. V současné době kulminuje, za vydatné pomoci médií, snaha o aktivizaci společnosti proti vládě Andreje Babiše skrze Milion chvilek. Jak tento vývoj sledujete a co si o tom myslíte?
01:33:20 Jak lze vnímat roli těch, kteří chtějí svrhnout vládu - měl byste pro tyto lidi nějaký vzkaz?
01:48:36 Sílící obchodní spory velmocí mají dopad i na naše hospodářství. Po eurovolbách se dá konstatovat, že skeptici mají vzestupnou tendenci. Jak by podle vás měla fungovat česká politika ve smyslu hospodářské a bezpečnostní? Kam má směřovat? Kam směřují politici je odhadnutelné, kam podle směřují aktivisté?
01:58:00 Víte o někom, kdo by Vámi popisovanou politiku dokázal převést do praxe?

Václav Pecka pracoval na pozici Deputy Director v britské společnosti GJW Government Relations, později ve stejné pozici v nadnárodní Weber Shandwick Worldwide Prague, byl šéfem projektů pro velké nadnárodní společnosti, ale i vládní rezorty například MZv, MŠMT a po svém odchodu do penze přednáší problematiku komunikace Public Affairs na VŠ, pro APRA a podobně.

Dotazy pokládal A. Vojta