Dotazník pro Antonína Baudyše - volby do EP 2019

16.05.2019 10:20

Spustit Dotazník

Index:
00:52 Co je přirozený řád - ptám se proto, že hnutí za které kandiduješ má heslo: obnovujeme přirozený řád
03:52 Přirozený řád z hlediska náboženského stvořil Bůh. Oproti tomu přirozenost je daná fyzickým světem. Jak mám rozumět v tomto kontextu vašemu heslu Obnovujeme přirozený řád?
05:10 Slovo řád asociuje lidem, kteří zažili socialistickou éru , spíše něco nepříliš pozitivního. Pod tímto pojmem si dovedu představit i represi, diktaturu - to je také řád. Jaký řád máte na mysli?
07:39 Metternich se v rámci napoleonských válek snažil o obnovení Světového řádu - máte podobné ambice?
11:22 SUVERENITU NÁRODNÍM STÁTŮM.  Při pohledu do historie je zřejmé, že národní státy vznikly poměrně nedávno a jejich existence je jen zřídka konzistentní a neměnná - stačí se podívat na historii našeho národního státu, který je národním - s přivřenýma očima, až od roku 1992. Jak lze získanou suverenitu spojovat s ideou národního státu?
16:36 Dalším heslem je VLÁDU ZPĚT OBČANŮM. Naskakuje mi spíše Vláda lidu, skoro bych řekl proletariátu a ještě před pár desítkami let profánnímu davu - Psychologie davu Gustava le Bona, který knihu napsal v inspirovaný Francouzskou revolucí a roli davů v ní - vyplývá z toho otázka, zda občané - dav mají mít pod kontrolou vládu - jedině snad za předpokladu, že vláda bude občanská, respektive Vláda davu?
19:32 Občané - Dav je snadno ovladatelný, manipulovatelný a jeho psychologie velmi náladová, nevyzpytatelná a prakticky nenabízí nic jiného než jen prvoplánovité emoce... Jaké občany máte ve svém heslu Vládu zpět občanům na mysli?
48:14 ROVNOCENNOST ZEMÍM EVROPY. Je rovnocenost přirozená? Jak můžete chtít rovnocenost za předpokladu, že na jedné straně stojí autonomní velmoci a na straně druhé bezvýznamný trpaslík, naše republika stále se změnšující republika - míněno za posledních sto let.
55:10 OCHRANU VLASTNÍM OBYVATELŮM. Tou ochranou máte na mysli obranu? Něco na způsob lidových milic?  
59:17 SPOLUPRÁCI TAKÉ S RUSKEM.  Je jistě dobré nebýt v izolaci a nenachat si diktovat zahraniční politiku, je to však reálné za předpokladu, kdy vše kooperujeme s EU a s USA?
Kam až jste ochotní zajít v případě spolupráce s Ruskem? Jste ochotní kvůli tomu jiné spolupráce omezit nebo přerušit? V takovém případě buďte prosím konkrétní.
01:06:15 sdělujete, že chcete věnovat PÉČI ŽIVÉ PŮDĚ A VODĚ. To je chválihodné, jak to chcete konkrétně udělat v systému, který je prakticky kompletně zdeformovaný dotační politikou.

Antonín Baudyš sám sebe představuje takto: Podle vystudovaní filozof. Dříve řeholník, pak chvíli učitel němčiny. Posledních deset let astrolog. Učí se, co je to rodina. Kouká, co dělat se životem, aby jednou na něj mohl vzpomínat, jako na něco, co stálo za to.

Otázky připravil a kladl Alexandr Vojta - Kolektif.