Dotazník Pro Martina Míčka / ekologie

30.06.2020 18:10

Spustit Dotazník

Martin Míček
Narozen 4. března 1970 v Ostravě- Vítkovicích.
ZŠ, a Gymnázium "s rozšířenou výukou matematiky a cizích jazyků" v Ostravě- Porubě, kde žil a bydle do cca r. 1994. Od r. 1995 žije v Jeseníkách a okolí (Opava, Mikulovice, Břidličná, Jeseník, Dobřečov).
V letech 1992- 95 nedokončené studium učitelství na Přírodovědecké fakultě Ostravské Univerzity (předčasně ukončeno v 3 r.). 
Od r. 1993 veřejně činný v ochraně přírody a krajiny která je i celoživotním zájmem- stejně jako vojenství, historie 2 sv. války, raketová technika a námořnictvo.
ZVS u raketového útvaru v Hranicích na Moravě a v Jistebnicích (311 tdb).
Sportovně založený (běh na lyžích, plavání, horská turistika), práce na zahradě.
Svobodný, bezdětný, v současnosti žije v rozbitém (nedoopraveném) domě na samotném okraji MS-kraje ve vísce Dobřečov, č.p. 22 (49.9190372N, 17.1777042E) spadá pod obec Horní Město 793 44.
Delší dobu mj. pro špatný zdravotní stav (od r. 2008 kolísavá cukrovka 1. typu s neurologickými komplikacemi sníž. citlivosti končetin) bez trvalého zaměstnání.
Od r. 1998 pracoval jako OSVĆ jako asistent poslance PČR (1998- 2002), později (i předtím) jako pracovník některých nevládních organizací zabývajících se ochranou přírody (mj. Přátelé Jeseníků- SOJKA kterou založil), krátce Hnutí Brontosaurus, Hnutí DUHA (vždy cca 2 r), 3 r. člen ČSOP, nyní už jen občanské sdružení Potůček (spoluzaložil 2006). 
Autor či spoluautor několika praktických menších revitalizačních projektů v krajině (Břidličná- V. Štáhle), obnovy sadů (Uhelná)- sadovnictví a ovocnářství dlouhodobým zájmem. 
Dlouhodobě specialista- znalec na území CHKO Jeseníky. V době aktivní ochranářské činnosti absolvoval cca 1000 správích řízení ochrany přírody na úseku ochrany vody, řek, lesa, ochrany ZCHRaŽ, připomínkoval desítky úz. plánovacích dokumentací. 
Autor či spoluautor regionálních materiálů k obnově ekologické stability lesů (Jeseníky), návratu šelem...
Spolu se sdružením PJ-SOJKA a v řadách dalších organizací významně spoluovlivnil morfologii celého Jesenického pohoří díky zastavení/ zablokování některých velkých projektů v ceně převyšující desítky mld. Kč. 
V současnosti pečuje o vlastní velkou zahradu v níž za cca 20 let vysadil stovky stromů a keřů, a sní o návratu vody a citlivého lesního hospodaření do naší krajiny. 
Nadále (třetí desítku let) volně spolupracuje se Správou CHKO Jeseníky, komunikuje s vlastníky lesů (LČR, s.p., Arcibiskupské lesy a statky Olomouc, atd.).
Z jazyků: pasivně ruština (překlady z RJ do ČJ).
Pravděpodobně nejvypovídající text- rozhovor: