Barbora Valečková / Robert Kružík

23.10.2014 21:55

Barbora Valečková / Robert Kružík - spustit debatu
Stát se profesionálním hudebníkem v oblasti vážné hudby je rozhodnutí, kterému předchází náročné studium konzervatoře, akademie a pak řady mistrovských kurzů doma i v zahraničí.
Jsou všude mladí hudebníci očekávaní s otevřenou náručí nebo narážejí na konkurenční boj? Jsou jim starší spoluhráči partnery nebo soupeři? Jak náročné úkoly jsou nuceni splnit, aby v očích těch, kteří jim umožňují pracovat v oboru, obstáli?
Houslistka Barbora Valečková, absolventka Akademie múzických umění v Praze se zúčastnila prestižních kurzů Vídeňských filharmoniků, absolvovala také konkurz do Vídeňské Státní opery a Vídeňské filharmonie kde v tříkolovém finále uspěla a od ledna roku 2014 se stala členkou vídeňské Státní opery s povinnostmi ve Vídeňské filharmonii.
Dirigent a violoncelista Robert Kružík spolupracuje s hudebními tělesy Prague Philharmonia, Filharmonií Brno, Pražským komorním orchestrem a Jihočeskou komorní filharmonií a byl například osloven Národním divadlem Brno, aby působil jako asistent dirigenta Ondreje Olose v novém nastudování Donizettiho opery Maria di Rohan.